"Si no lo crees
no lo entenderás"
-San Agustín-


sábado, 19 de mayo de 2012

El Ayuntamiento de Badia se hace eco. ¡Gracias!

Sant Jordi i Pere Calders omplen de cultura la ciutat
Els llibres i les roses van ser un any més, els protagonistes de la jornada de Sant Jordi, una jornada que es va celebrar el passat 23 d´abril i que s´ha allargat culturalment durant tota la setmana, amb la commemoració de l´Any Pere Calders.
Fins avui, encara es pot visitar a la Biblioteca Vicente Aleixandre una exposició sobre la vida i l´obra de Pere Calders, elaborada pel Servei Local de Català i la Biblioteca, per commemorar  l'Any Pere Calders, centenari del seu naixement i que se celebra a tot Catalunya.
En aquest sentit, ahir, 25 d´abril,  la Biblioteca va acollir la projecció del documental de TV3 Pere Calders, l´home dibuixant i altres activitats dedicades a l´autor: el Club de Lectura Fàcil Cafè i lletres va tractar sobre el seu llibre Històries poc corrents, es van llegir versions de contes de l´autor elaborades pels alumnes del Servei Local de Català, sota el títol Versionant Calders i per últim, el Club de Lectura Entre Palabras, es va unir a la celebració amb una sessió sobre aquest mateix llibre, a les 19 h.
La jornada de Sant Jordi del passat dilluns 23 d´abril, es va celebrar arreu de la ciutat amb les tradicionals parades de roses i llibres. Quasi totes les activitats es van concentrar a la plaça Major, indret que va estar amenitzat per la ballada de sardanes a càrrec de Badia Sardanista i la Cobla dels Vents de Riella.
El Banc del Temps i el Centre Cultural Nova Badia van aprofitar la diada per presentar el projecte Bookcrossing, un projecte que consisteix a deixar llibres en emplaçaments concrets de la ciutat per tal de compartir la cultura. La Fundació Jaume Bofill també va presentar el projecte Lectura per a l´èxit escolar.
Cap al migdia, va tenir lloc a l´Auditori Municipal, el lliurament de premis de la Mostra Literària Escolar 2012, en la qual van participar les quatre escoles i els dos instituts de la ciutat. Els guanyadors i guanyadores del certamen van rebre un diploma i una rosa de la mà de l´alcaldessa, Eva Menor i dels regidors Juan Antonio Lancho i Montserrat Carbonell.
La Diada va culminar a la Biblioteca Vicente Aleixandre, en un acte presentat pel regidor de Cultura, Antonio Rodríguez i la presidenta del Club de Lectura Entre Palabras, amb la presentació del llibre El legendario, del veí de Badia, Manel Barragán.
 L´autor va llegir un fragment de la seva obra i va explicar la necessitat de “fer pensar al lector sobre la pèrdua de valors que pateix la societat actual”.
 
presentacio llibre El Legendario













Fuente aquí

No hay comentarios:

Publicar un comentario